Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα στις 6:00 μμ ο επαναπατρισμός των δύο ακόμη Ιερών Εικόνων στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους στο Πετρίλο

Τις δύο Ιερές Εικόνες, του ένθρονου Χριστού ως Μεγάλου Αρχιερέως και της Υπεραγίας Θεοτόκου, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και είχαν κλαπεί το 2006 από την Ιερά Μονή Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους στο Πετρίλο, θα υποδεχτεί επισήμως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6.00 το απόγευμα, στην είσοδο της Ιεράς Μονής, όπου θα τις μεταφέρουν οι υπεύθυνοι του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων Καρδίτσας. 

Οι Ιερές εικόνες επαναπατρίστηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα, στις 28 Απριλίου 2016. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των ελληνικών διπλωματικών αρχών, οι γερμανικές αστυνομικές αρχές παρέδωσαν τις εικόνες στο Γενικό Προξενείο του Μονάχου. Είχε προηγηθεί απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου για την οριστική απόδοσή τους, στο Ελληνικό Δημόσιο και σήμερα επιστρέφουν στο σπίτι τους στην Ιερά Μονή Γεννεσίου της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους στο Πετρίλο. 

Θα ακολουθήσει στο Καθολικό της Μονής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου